Kerámiák

Kerámiáimra az iparmûvészeti és népmûvészeti technikák együttes alkalmazása jellemzõ. A különbözõ agyagok felületi szépségét letisztult formavilággal ötvözve hozom létre tárgyaimat. Az egyedi megjelenésen kívül nagyon fontos számomra a minõségi munka. A használhatóság, funkció, szépség harmóniája és együttes megjelenése. Minden munkám egyedi kézzel készült alkotás.
 
Használati edényeimet magas tûzön saját összeállítású agyagból égetem. Ettõl tömör lesz, kevésbé sérülékeny és idõtálló. Az általános és gyakori vörös szín helyett a ritka meszes sárga agyagot kedvelem. Ez a szín csak megfelelõ hõfokon "ered ki", mutatja meg magát.

A tûzálló sütõedények alapanyaga egészen más matéria - samottos-kaolinos massza - aminek kiváló a hõ tágulása. Így elõzetes áztatás nélkül, felfûtött kemencében, elõmelegített sütõben és szabad tûzõn parázs vagy faszén fölött is használható. Aki fõzött cserép edényben tudja, hogy az étel ízesebb lesz benne.

Valamennyi edényen ólommentes máz van, könnyen tisztítható, vízálló, használható mikrohullámon és mosogatógépben is.

A kaspók fagyállóak és vízállóak, kül-és beltériek.

A faliplasztikák anyaga, égetési technikája mindig más. Sokszor redukciós égetéssel vagy raku technikával készülnek. Ezek jellemzõje, hogy az izzó, forró edényt a tûzbõl kivéve vízbe vagy földbe téve fejezõdik be az égetés. A négy õselem egyesülése az ember alkotta tárggyal egyszeri és megismételhetetlen felületeket, alkotásokat hoz létre. Ilyenkor a természet cinkossá válik, és titkokat mutat.

A fekete edények hagyományos fatüzelésû kemencében készülnek. Ez az õsi-népi égetési technika szintén redukciós.  Az edények sötét vagy világosabb színe, foltossága nehezen befolyásolható, változatos. Minden égetést a kemence bontás izgalma kísér. A fekete edényt régen fõként tárolásra (víz, gabona) használták, mivel az edény egyszer égetett, porózus, és a vizet átengedi. .